El sector de la discapacitat intel·lectual denuncia diverses barreres en les oposicions de la Generalitat

Sosté que l’examen no era accessible cognitivament i contenia preguntes que no apareixien al temari.

La representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, Dincat, alerta d’un gran nombre de queixes i incidències per part de persones amb discapacitat intel·lectual, els seus familiars i professionals del sector, en relació al procés selectiu, l’examen i primers resultats de la primera prova de la convocatòria reservada a persones amb discapacitat intel·lectual de la Generalitat. En concret, el col·lectiu denuncia que l’examen - que va tenir lloc el passat 18 de desembre de 2021- incloïa preguntes que no apareixien al temari adaptat que s’havia elaborat conjuntament amb la federació, no s’ajustava a les normes de lectura fàcil i incorporava una prova que descomptava les respostes errònies, entre d’altres.

A més, les proves no seguien els documents de recomanació elaborats pel sector i que s’havien traslladat a la Direcció General de Funció Pública de cara a l’elaboració de la prova. Un cop celebrada, Dincat va traslladar un informe a la Generalitat amb les incidències recollides i les recomanacions amb l’objectiu que aquesta obrís un canal de comunicació que permetés treballar conjuntament en la millora dels processos selectius adaptats.

Segons la federació, les dificultats recollides en l’informe s’han traduït en el fet que només han superat la prova 134 persones, mentre que hi havia un total de 151 places reservades pel col·lectiu. Dincat no descarta que la xifra es pugui reduir encara més, ja que encara falta que es publiquin els resultats de les altres dues proves restants, una d’elles també eliminatòria.

El seu director, Carles Campuzano, ha assegurat que estan “indignats” perquè no s’han seguit “les seves recomanacions” ni s’ha obert un espai de col·laboració que els permetés incidir en aquelles qüestions “més rellevants”. A banda de les barreres per aprovar l’examen, les persones opositores, consideren “injustificable” la lentitud en tot el procés, tenint en compte que la convocatòria es va obrir el 2019, l’examen es va celebrar a finals del 2021 i, encara avui, no s’han publicat els resultats complets de la prova.

Davant aquesta situació, Dincat ha obert un espai de recollida de queixes i reclamacions a la seva web, amb l’objectiu de monitoritzar-les, valorar-les i traslladar-les a la Direcció General de Funció Pública de la Generalitat.

 

Data
Font
El Punt Avui
Tipus
Notícies dels mitjans de comunicació